Hvordan jeg blev hovedpinepsykolog
Jeg blev uddannet psykolog, cand.psych., fra Århus Universitet i 2014 med en kandidatgrad specifikt rettet mod det sundhedspsykologiske felt.
Igennem mit sundhedspsykologiske arbejde har jeg beskæftiget mig med med psykologisk smertebehandling, hvordan kroniske sygdomme tackles og leves med, mentale helbredsudfordringer og psykisk sygdom i forhold til fysisk sygdom.
I 2016 specialiserede jeg mig yderligere inden for smerteområdet i forhold til komplekse, kroniske smerter inkl. de psykologiske følger, udfordringer og omstillinger, som denne type smerte fører med sig. Mit smerte-specifikke område blev hovedpine og -typer.
Igennem mit arbejdsliv har jeg haft mange gode samarbejer med kommuner og arbejdspladser. Eksempelvis hvordan man finder sin plads på arbejdsmarkedet med en kronisk sygdom - og smerteproblematik.
Specialist-godkendt i sundhedspsykologi
Jeg blev i 2018 godkendt ved Ankestyrelsen som autoriseret psykolog. Herefter begyndte jeg specialistuddannelsen i sundhedspsykologi og blev i 2022 godkendt specialist i sundhedspsykologi ved Dansk Psykologforening.
Det betyder, at jeg har modtaget over 400 timers supervision og udviklingsarbejde, har gennemført 360 timers kursusvirksomhed inden for sundhedspsykologiske områder og har lavet en forskningsrapport, som omhandlende psykologisk behandling af migræne.
Jeg har bidraget til udarbejdelsen af National Klinisk Retningslinje for ikke-medicinsk behandling af hovedpine (2020-21) og Vidensrapport for længerevarende følger af Hjernerystelse (2022) samt holdt foredrag for Videnscenter for Hovedpine (2020 & 2023)
Sundhedspsykologien er mit faglige ståsted og jeg har siddet i bestyrelsen i Dansk Sundhedspsykologisk Selskab (2020-2023) og i Sundhedspsykologisk Fagnævn siden 2022, hvor jeg stadigt sidder.
Er du klar til at møde personen bag hovedpinepsykologen?
Jeg tror på og arbejder ud fra, at sige tingene, som de er, højt og ærligt. - Også det der gør ondt, er flovt, måske endda skamfuldt og det vi ville ønske, ikke var sandheden eller virkeligheden. Det kræver mod at være sårbart ærlige over for hinanden. Derfor er både tryghed og tillid afgørende for mig. Imellem de alvorlige emner bruger jeg med vilje humor som et arbejdsredskab til at kunne være med alt det svære, sorgmodige, afmægtige og uretfærdige i et sygdomsvilkår som vedvarende hovedpiner.
Ærlighed, mod, tryghed, tillid og humor bruger jeg for at skabe en forandring i samarbejde med min klient. Hvis du ønsker en psykolog, hvor du kan komme og læsse af - uden at skulle lave meningsfulde forandringer på baggrund af ny indsigt - så er jeg ikke, (og vil ikke), være den rette for dig. Jeg arbejder som psykolog for en positiv forandring og ikke mere af det samme, gamle, kendte.
For at kunne samarbejde ud fra et fælles mål om at skabe meningsfuld forandring til det bedre, er kemien imellem os en vigtig faktor. Det betyder ved nye forløb, at vi sammen evaluerer efter tredje samtale, om samarbejdet skal fortsætte. Hvis vi ikke er gode samarbejdspartnere, vil jeg med gensidig respekt gerne hjælpe dig videre til andet eller anden.