Når et mennesket på grund af sygdom mister det liv, der engang var, - det liv der er bygget op og fremtiden er skabt ud fra, - tales der om et udefinérbart tab.
Mennesket er ikke dødt, men alligevel er det raske liv mistet. Den syge kommer ikke til at dø af sygdommen, men kommer højest sandsynligt til at dø med den. Det samme gælder de pårørende - de har mistet den, de havde og de drømme, de sammen havde for fremtiden.
At arbejde med tabet af det raske liv kan være både svært, sårbart og sørgmodigt. Det er dog samtidigt også hér, at sorgbearbejdelsen (og gerne sygdomserkendelsen) begynder.
Det er en hård erkendelse efterfulgt af et stort personligt arbejde, som kræver en forståelse af sorg, at leve med tab og samtidig være med tabet af en del af sig selv.
På kurset arbejder vi med modet til at se på og tale om sorgen som et livsvilkår, vi lever med - også når det kommer til tabet af det raske liv, det liv der var engang inkl. roller, identitet, handlemuligheder, kontrol og mening.
Du vil modtage viden om sorg og sorgarbejde og konkrete modelle og metoder til, hvordan du i praksis arbejde med sorgen ved et udefinerbart tab. Du vil også nogen en person, der har tabt sit raske liv og hvordan han med ovenstående redskaber og metoder arbejdede med denne sorg og skabte sig menningsfuldt liv, igen, som syg.
Målgruppen for kurset er fagpersoner, der arbejder med mennesker i sorg ved et udefinerbart tab. Der er begrænset deltagerantal, da der prioriteres aktiv kompetenceudvikling og færdighedstræning på kurset.
Kurset afholdes d 10. marts 2025
på Hotel First Grand i Odense, fra kl 9-16
Early-bird pris 2490 kr. inkl. fuld forplejning ved tilmelding inden 1. december 2024
Herefter stiger prisen til 2890 kr.
Tilmelding er bindende og sker efter først-til-mølle princippet.
Tilmeldingsfrist d. 9. januar 2025